GÜNDEM 16 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Rêber Apo ve PKK, ne söylediyse pratikte gerçekleştirdi. Sırf söylemi veya sırf pratiği esas almadı. Sözü ve eylemi birdir. Bu diyalektiği üst düzeyde hayata geçirdi” dedi.

-“Jin jiyan azadî” sloganının Abdullah Öcalan ile bağının görülmemesinin büyük bir çelişki olduğunu ifade eden İtalyan Yönetmen Benedetta Argentieri, “Bu yüzden özgür bir yaşamı savunan herkesin Kurdistan dağlarında, İmralı’da ne olduğunu hatırlatması gerekir” dedi.

- İstanbul-Taksim’deki patlamanın Kürtleri hedef alan oyunun senaryosu olduğunu belirten PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, yakalanan kişinin ÖSO gibi gruplarla bağlantısı olduğuna dikkat çekti.

- Rêber Apo’nun yarattığı özgür kişiliklerle yarınımız, geleceğimiz ve yaşamımız kurtarılacaktır. Özelde de özgür kadın öncülüğünde özgürlük kazanacaktır. Yeter ki tüm toplum ve insanlık ortak akıl ile Rêber Apo’nun özgürlük çizgisini kendisine alsın.

- Van’ın Erciş İlçesinde kazısı yapılan 3 bin yıllık tarihi Zernaki Tepe, restorasyon adı altında tahrip edilip yağmalanıyor.

- Kayyumun yönettiği VBB’nin “Öğrencilere yönelik düzenlenecek gezi programı için bir adet otobüs” adı altında hayali etkinlik evrağı düzenleyerek 12-14 Kasım’da Ankara’da yapılan Alperen Ocakları Kurultayı için resmi otobüs gönderdiği ortaya çıktı.