GÜNDEM 17 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan; “PKK'nin silahlı mücadelesi düşman egemenliğini kırdı, Kürt toplumunu bilinçlendirdi, cesaret, fedakarlık, irade kazandırdı. Örgütlü güç haline getirdi. Kürt kadınlarını eğitti ve örgütledi” dedi.

- YJA Star komutanlarından Jiyan Reşit, PKK’nin, Kürt kadını açısından her alanda ‘nasıl yaşamalı’ sorusuna en mükemmel cevabı verdiğini söyledi.

- YJA Star gerillası Zeryan Esmer Botan, büyüyen bir irade ve direniş sınavının verildiği Werxelê Savaş Tünelleri’nde geçirdiği 122 günü anlattı.

- Xwebûn Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kadri Esen, Kürt gazetecileri korkutmaya ve Kürtçe yayıncılığı engellemeye yönelik baskı ve engellemelerin hiçbir hukuki gerekçesi olmadığını vurguladı; her şeye karşın Kürtçe yayıncılığı sürdürmeye devam edeceklerini vurguladı.

- Kayyumun yönettiği VBB’de 2022 yılının ilk 7 ayında yapılan 700 doğrudan teminde AKP etkinlikleri için branda parası yandaş danışmanlık şirketlerine peşkeş çekilirken, halkın vergileriyle yayın yapan TRT Kurdi isimli kanala ise, 54 bin TL tanıtım parası ödendi.

- Gözlerinin göremediğini yüreğiyle anlatan Botan Avaşîn, ‘Özgürlük İçin’ kitabında özgürlük mücadelesinin hakikatiyle bütünleşenlerin olağanüstü gücünü kaleme aldı.