GÜNDEM 17 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan avukatların yaptığı her görüşme disiplin cezası bahanesiyle ret edildi. İHD Şube Başkanı Gülseren Yoleri, İmralı’da siyasal bir baskı aracı haline gelen bu uygulamayı eleştirdiklerini ifade ediyor.

- Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Temsilcisi Evîn Swed, KDP hükümetinin karşıt yaklaşımlarına rağmen Başûrê Kurdistan halkının Rojava Devrimine yoğun ilgi gösterdiğini, devrim mücadelesinde aktif rol almak için sınırları aşarak bedel ödediğini belirtti.

- ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, yoksulluğa, işsizliğe, sömürüye karşı halk ayaklanmasının ve bu ayaklanmanın örgütlü olması gerektiğine de vurgu yapan Tümüklü, Rojava Devrimi zaferini hatırlattı.

- 15 Temmuz sonrası ihraç edildiği öğretmenlik mesleğine geri dönmek için 5.5 yıldır direnen Nursel Tanrıverdi, “KHK zulmüyle iktidarın kurmak istediği rejimin mikro halini yaşadık” dedi.

- Van’ın İpekyolu kayyumu İhsan Emre Aydın, 3.5 milyonluk bir makam aracı ile gezerken, eşini de İpekyolu Kaymakamlığı proje biriminde işe aldı. Kendisine bir oda tahsis edilen Cansu Aydın’ın lüks makam odasının tadilatı da belediye kasasından karşılandı.

- Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından yayınlanan bir rapora göre küresel alanda ev işlerinde çalışanların yüzde 94’ünün sosyal güvenlikten yoksun olduğu belirtildi.