GÜNDEM 18 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK'nin Kurdistan'da yeni bir toplum yarattığına işaret eden PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, “Kurdistan'da gelişen mücadele bütün insanlığa, kadınlara, gençlere, halklara, ezilenlere yayılıyor. Onlar PKK'de kendilerini görüyorlar. PKK yayılacaktır, bunu kimse önleyemez" dedi.

-PKK’nin 44 yıllık tarihinin bir destan gibi olduğunu belirten PKK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan, “Gerilla 7 aydır aynı mevziide savaş yürütüyor. Kürtler tarihlerinde hiçbir zaman aynı mevzide 7 ay savaşmamıştır” dedi.

- Zap direniş alanlarında iki dronu hedefleyerek imha eden gerillalar, Türk devletinin patlayıcıları dronlara yükleyerek savaş tünellerinin girişinde patlattığını, ancak başaramadığını anlatıyor. 

-Türk meclisinde kabul edilen torba kanunla bir ‘Alevi diyaneti’nin kurulmasının hedeflendiğini belirten DAD Eş Başkanı Mustafa Karabudak “Aleviliği tanımlamak kimsenin haddi ve hakkı değildir’ dedi.

- İki yoksul çocuğun zenginlere ait bir sitesindeki havuzda yüzme isteğini anlatan, Aydın Orak’ın yönettiği “Sabırsızlık Zamanı” filmi, çocukların gözünden sınıfsal ayrımın keskinliğini ortaya koyuyor.

- Kadın örgütlerine göre, Rusya’da her 40 dakikada bir kadın katlediliyor. Şiddetin bir araç olarak elinde kalmasını isteyen erkek iktidarı, şiddet gören kadının elinde tıbbi kanıt olmasına rağmen yine de dava açmasını engelliyor, kadını suçlu gösteriyor.