GÜNDEM 19 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Türk iktidarının büyük bir propagandayla kış boyunca ‘Eren’ adıyla duyurduğu operasyonlardan sonuç almadığını söyledi.

-Dünyanın birçok dilinde aylık yayın yapan Le Monde Diplomatique’in İtalyanca dilinde “Zamanı geldi, Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış” ilanı verildi.

-Alman Sol Parti Milletvekili Andrej Hunko, Türk devletinin geçtiğimiz hafta Garê bölgesine yapılan saldırının Almanya’nın yeşil ışık yakmasıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

-Almanya'nın Hanau şehrinde geçtiğimiz sene gerçekleşen katliamın 1. yıldönümüne ilişkin açıklama yapan KON-MED, bugün yapılacak anma etkinliklerine katılım çağrısında bulundu.

-HDP Milletvekili Fatma Kurtulan, “Devlet tıpkı Dağlıca’da olduğu gibi asker ve polisleri sağ salim getirebilirdi ama bütün çağrılara rağmen körler ve sağırları oynadı” dedi.

-Avukat Yıldız, cezaevi idarelerinin tek bir eylem olmasına rağmen, mahpusların ikinci ya da üçüncü defa beşer günlük eylemlere dönüşümlü olarak başlamasının her birine ayrı soruşturma açtığını ifade ediyor.

-PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, 1989 yılının Haziran ayında şehit düşen gerilla Hayatîn Er'i (Zinar) andı.

-Birçok üye ülkenin ırkçı ve inkârcı suçlarla mücadelede yetersiz kaldığını savunan AB Komisyonu, ırkçı ve yabancı düşmanı söylemlere dair yasaların tam anlamıyla uygulanmasını istiyor.

-Doğayı koruma adına yerli halklara işkence ile suçlanan Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın faaliyetlerine dair şüpheler artıyor.

-19’uncu yüzyılın en tanınmış yazar ve gezginlerinden olan Jules Verne’nin haritalarına artık internet ortamında da ulaşmak mümkün olabilecek.