GÜNDEM 19 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Sadece son 40 yılda özgürlük gerillalarına karşı değil, son yüzyılda Kürt halkının bütün direniş ve ayaklanmalarını bastırmak için Türk devleti kimyasal ve zehirli gazlara başvurdu.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, “Özgür birey, özgür kadın, özgür halk ve özgür şaşam, bedenleşen Rêber Apo hakikatidir. Rêber Apo, kesintisiz ve bitmeyen bir özgürlük yürüyüşü, demokratik ve özgür yaşam hakikatidir” dedi.

-PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutlayan HPG ve YJA Star gerillaları, "PKK'nin 45. kuruluş yılında her alanda başarıya kilitlendik" diye konuştu. 

- Bakırköy Kadın Kapalı Hapishane yönetimi hükümlü ve tutuklu koğuşundaki kadınları direnmemeleri için havalandırmaya kilitleyip hijyen ürünleri tüm eşyalarına el koydu.

-Nazile Afkhami, 2. ayına giren İran’daki halk isyanını; “Bu saatten sonra geri dönüş olmayacaktır. Bir hedef var ve bu hedefe doğru emin adımlarla gidiliyor. Kürt kadınları tarihe öyle bir not düştüler ki hiçbir zaman unutulmayacak” sözleriyle anlattı.

-Feminist aktivist Zozan Özgökçe, bu seneki 25 Kasım’a da ‘Jin jiyan azadî’nin önemli bir slogan olarak damga vurmasını; tüm kadınların bunu sahiplenmesini istedi.  

- Türk devletinin Kürdistan Özgürlük Gerillası'na yönelik kimyasal saldırılarına karşı Avrupa'nın birçok merkezinde yapılacak etkinlikler takip edilecek. 

-25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolaysıyla Kürdistan ve Avrupa'da yapılacak etkinlikler takip edilecek.