GÜNDEM 19 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Murat Karayılan: Şu anda saldırı tehditleri altında olsa da Rojava Devrimi ebediyen yaşayacaktır. Devrimci halk savaşı yönteminin detayları üzerinde ayrıntılı durup, inanç ve iradeyle savaşırlarsa Türk devletine gerekli cevabı vereceklerine inanıyoruz.

- Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Emîne Osê, Rojava Devrimi’nin kazanımlarını korumak için sonuna kadar direnileceğini söyledi.

- Devrimin 10. yıl dönümünde de Rojava’ya yönelik saldırı ve tehditlere dikkat çeken Ayşe Efendî, “Tabutları üzerinde çocuklarımıza verdiğimiz söze bağlıyız. Devrimi savunacağız” dedi.

- Urfa'da elektrik çarpması sonucu iki eli kesilen ama işlediği iddia edilen bir suçtan dolayı tutuklanarak cezaevine konulan Necdet Erik’in kardeşi Abidin Erik,  ağabeyinin durumunun her gün daha da kötüye gittiğini söyleyerek duyarlılık çağrısında bulundu.

- Kandil Zap gerilla yaşamını, mücadelesini, yoldaşlık duygusunu ve fedakarlığı Heftanîn'de öğrendi, hesapsız ve büyük bir emekle yaşama katıldı. 7 Temmuz 2021'de ise Heftanîn'de ölümsüzler kervanına katıldı.

-19 Temmuz Devrimi'nin tüm bölge halkı için çözümün kapısı olduğunu söyleyen Efrîn ve Şehbalı şehit aileleri, devrimin kazanımları sayesinde tüm dünyanın DAİŞ'ten kurtulduğunu hatırlattı.

-Hak gasplarına, mobbing ve sürgünlere karşı direnişlerinin ilk gününde darp edilerek gözaltına alınan Koç Üniversitesi taşeron temizlik işçileri, tüm talepleri kabul edilene kadar hiçbir yere gitmeyeceklerini vurguladı.