GÜNDEM 2 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Konya’nın Meram ilçesinde AKP-MHP’liler tarafından gerçekleştirilen katliam ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Kürtlerin Avrupa’da sürdürdüğü en uzun eylem olan “Öcalan’a Özgürlük Nöbeti” 476’ıncı haftasında Almanya’nın başkenti Berlin’den gelen grup devraldı.

-Şengal katliamının yıldönümüne ilişkin açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Rêber Apo, 73. ve 74. ferman öncesi PKK’yi Êzidîlerin korunması konusunda uyarmıştır. Bu nedenle hem Medya Savunma Alanlarından HPG, YJA-STAR gerillaları, hem de Rojava’dan YPG-YPJ savaşçıları Şengal’e koşmuşlar, DAİŞ’e karşı göğüslerini siper etmiştir" dedi.

-Egemen güçlerin Êzidî katliamlarındaki rolüne dikkat çeken MXDŞ eski Eşbaşkanı Riham Heco, "Kürt ve Êzidî halkını kendi projeleri için tehlike olarak gördükleri için saldırıyorlar. Ama Êzidî ve Kürt halkı boyun eğecek bir halk değil" dedi.

-HDP MYK üyesi Doğan Erbaş, Konya Meram’da yaşayan Dedeoğulları ailesinin katledilmesinde AKP-MHP faşist bloğunun ırkçı ve kutuplaştırcı dil ile cezasızlık politikasının sonucu olduğunu belirtti. Erbaş, Türkiye’deki kaos ortamının temel nedenlerinden birinin de tecrit olduğunu söyledi.

-Newaya Jin Ağustos sayısında “İşgale karşı Kürdistan’ı savun” manşeti ile okuyucularıyla buluşurken, Kürdistan’daki işgal politikaları, ulusal birlik ve 3 Ağustos Şengal Fermanı’na ilişkin değerlendirmelere yer verdi.

-Türk devletinin bombalarla arazileri, gerillanın konumlandığı yerleri ateşe verdiğini belirten gerilla Beritan Leyla, "Bu yöntemleri gerillanın başarısının önünde engel değil. Görüldüğü gibi teknikleri de YJA Star gerillalarının ayakları altında" dedi.

-İran’ın özellikle yurtsever ve şehit ailelerine yönelik saldırılarda bulunduğunu söyleyen YRK Komutanı Şiyar Şevger, "Kürtler ve İran işgali altındaki halklar soykırım ile karşı karşıya" dedi.