GÜNDEM 20 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Komalên Ciwan Koordinasyonu Üyesi Özgür Şerker, "PKK'nin gençlik karakteri ayakta olduğu sürece düşman ne yaparsa yapsın PKK'nin direniş ruhunu kıramaz" dedi.

-1990’ların başından 2010’lara kadar uzanan süreçte bütün savaş kuralları ve insanlık değerlerini hiçe sayan Türk devleti, yüzlerce gerillayı kimyasallarla katletti.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlük yürüyüşünün 50’nci yılında Awaza Çiya Grubu tarafından yazılan PKK Destanı, 7 yıllık uzun bir çalışma ardından 27 Kasım’da yayınlanıyor.

- Vasilis Yaylalı, Türk ordusunda görevliyken kimyasallarla gerçekleşen saldırıyı ANF’ye anlattı. Yaylalı “Sarımsı, turuncu gibi bir renk gökyüzüne doğru yükselmeye başladı. O cenazelerde yanmalar oldu” dedi.

- Feminist aktivist Zozan Özgökçe, bu seneki 25 Kasım’a da ‘Jin jiyan azadî’nin önemli bir slogan olarak damga vurmasını; tüm kadınların bunu sahiplenmesini istedi. 

- Eğitim Sen Van Şube Eşbaşkanı Murat Atabay, Kürt çocuklarının hala kendi anadillerinde eğitim alamamasının dezavantajlarına, eğitim sistemiyle çocuk yaşta evliliğin ve çocuk işçiliğinin teşvik edildiğine dikkat çekti.

- Koç Üniversitesi Hastanesi’nde taşeron işçi olarak çalışan Sedat Somkaya’nın hastaneden sallama çay poşeti aldığı için Kod 46 ile tazminatsız işten çıkarıldığı ortaya çıktı.