GÜNDEM 20 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

- Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin açıklama yapan PAJK, "Kürdün kanını akıtmakla hiçbir güç, amacına ulaşamayacaktır. 21. yüzyılda ne pahasına olursa olsun Kürt halkı mücadelesinden vazgeçmeyecektir" açıklamasında bulundu.

- PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, Türk devletinin Rojava’da kullandıkları roketlerin NATO ve Amerika tarafından yapıldığı belirterek, yeşil ışık yakan güçlerin saldırıya ortak olduklarını söyledi.

- PKK'nin kuruluş yıldönümünü kutlayan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Xebat Andok, "PKK'nin özünde şehitler gerçekliği var. Şehitler gerçekliğinin temelini oluşturan ve bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları yaratan ise Rêber Apo gerçekliğidir" dedi.

- Türk devletinin işgal saldırılarına tepki gösteren TKŞ, "İşgale ve faşizme karşı direniş kazanacaktır. Varlığımızı, kimliğimizi, onurumuzu savunmak için kanımızın son damlasına kadar direneceğiz" dedi.

- Kobanê Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Leyla Ehmed, “Türk devletinin asıl korktuğu, demokratik ulus felsefesiyle oluşturulan özerk yönetim modelidir. Saldırmak için bahaneler uyduruyor” dedi.

- Türk devletinin Kurdistan’a saldırıları dünyanın farklı ülkelerinden tepki topladı. Siyasetçiler, Yeni bir katliamı durdurmak için tüm hükümetleri Erdoğan'ı derhal durdurmaya çağırdı.

- Kongra Star Koordinasyon Üyesi Rihan Loqo, Türk devletinin 2014’deki Kobanê yenilgisini hazmedemediğini söyledi.

- DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, sunabileceği hiçbir argüman kalmayan iktidarın, Kürtler ve insanlık için sembol olmuş Kobanê’ye ve Rojava’ya saldırarak ömrünü uzatmaya çalıştığını vurgulayarak, burada  muhalefetin takınacağı tavrın önemli  olduğunu söyledi. 

- Demokrasiye, eşitliğe ve kadın özgürlüğüne değer veren herkesin Rojava'ya sahip çıkması gerektiğini belirten YPG-YPJ'li enternasyonal savaşçılar, "Enternasyonalizm ruhuyla, devrimi ne pahasına olursa olsun savunacağız" dedi.

- Awaza Çiya Grubu’nun, 7 yıllık çalışmasının ürünü olan PKK Destanı, 27 Kasım’da yayınlanıyor.