GÜNDEM 21 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, Maraş Katliamı’nın yıl dönümünde kentte anma gerçekleştireceklerini belirterek, "Sloganlarla olacak iş değil bu. Maraş’ın hesabını sormak istiyorsak, bu yıl dönümünde bir milyon Aleviyi Maraş'a döküp, kenti kilitlememiz lazım” dedi.

- Her yıl bir bahane ile yasaklanan oyunlar, konserler ya da dava açılan Kürt sanatçılar… Onlar 2021’de de tüm yasaklara rağmen üretmeye devam etti. MKM’den Şahin Doğan tüm bu yasakların onları üretmekten alıkoymadığını söylüyor.

-“Biz de hasta tutsak ailesi olarak bu acıyı yaşamak istemiyoruz” diyen hasta tutsak İbrahim Alkan’ın (67) ailesi, hasta tutsaklar için başlatılan Adalet Nöbeti eylemlerine herkesi destek vermeye çağırıyor.

- İngiliz ve Fransız yetkililer, Kanal'da toplu boğulma sırasında 'harekete geçmemeleri' nedeniyle yasal işlemle karşı karşıya. Kuzey Fransa'da yerinden edilmiş insanları destekleyen bir yardım kuruluşu olan Charity, 27 kişinin hayatını kaybettiği Manş trajedisinin 'koşullarına ışık tutmak' için Fransız mahkemelerine şikayette bulundu.

-NASA, onlarca yıldır uzaydaki gözümüz olan Hubble Uzay Teleskobu’nun yerini almak üzere uzaya yeni bir teleskop fırlatacak.