GÜNDEM 21 KASIM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

HPG Anakarargah Komutanlığı Merkez üyesi Bahoz Erdal, peşmerge güçlerine seslenerek, olası bir çatışmadan AKP-MHP'nin kazançlı çıkacağını belirtti ve "oyuna gelmeyin" dedi. Erdal, KDP ile diyaloga hazır olduklarını vurguladı.

Türkiye'de 2 milyona yakın istihdam daralması yaşandığını söyleyen KESK Eş Genel Başkanı Bozgeyik, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de işsizlik ve yoksullaşma ile karşı karşıyayız" dedi.

Kadınlar İstanbul’dan İzmir’e 25 Kasım’da alanlara çıkmaya hazırlanırken sadece erkek şiddetine değil, iktidarın bu yönlü politikaları ile pandemi ve ekonomik krize karşı da mücadeleye çağrı yapıyor.

Finlandiya'da yapılan bir araştırmanın sonuçları her yıl ortalama 45 bin kadının cinsel şiddete uğradığını gösterdi. Faillerin yüzde 1'inden daha azı yargı tarafından cezalandırıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencisi Reber Mazlum Safran, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile mektuplaştığı ve Van Valisi M.Emin Bilmez’in fotoğrafını paylaştığı gerekçesiyle tutuklandı. 

Fransa, başta Türkiye olmak üzere Libya’ya yönelik yaptırımları kontrol edecek Irini Operasyonu kapsamındaki angajmanlarını arttıracak.

Irak’ta neredeyse her ay onlarca kişi idam edilirken, uluslararası kuruluşlar özellikle işkence sonucu terörizm suçunu itiraf ettiklerinden şüphelenilen kişilerin idamının durdurulmasını istiyor.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, başta ABD olmak üzere BM ülkelerinden Yemen’deki kıtlık krizine karşı acilen harekete geçilmesini istedi.