GÜNDEM 22 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Uluslararası Barış delegasyonu gerçekleştirdiği iki günlük toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Tecrit bütün ülkeye yayılmış durumda ve bu durumun bu kadar geniş bir alana yayılması diktatörlüğün kurumsallaşması anlamına da geliyor” dedi.

-Fransa’nın Strasbourg kentinde sürdürülen “Özgürlük Nöbeti” eylemini, Paris’ten gelen grup devraldı. Grup adına konuşan Ahmet Gerçek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin Kürt halkı üzerindeki tecrit olduğuna dikkat çekti.

-Paris’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle 5 gün boyunca eylem düzenlenecek.

-İsmail Hakkı Pekin’in Paris katliamına ilişkin açıklamalarına tepki gösteren, AvEG-Kon, “Dün Sakine, Fidan ve Leyla’yı katledenler, bugün yeni politik öznelerin peşine düşerek mücadele eden güçlere gözdağı vererek sindirmeye çalışmaktadırlar” dedi.

-Ekvator’da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turu 36 yaşındaki ekonomist Andres Arauz ile eski bankacı ve sağcı aday Guillermo Lasso arasında 11 Nisan’da yapılacak.