GÜNDEM 22 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-YJA Star Merkez Karargah Komutanlarından Feride Alkan, şehit Beritan'ın savaş ve özgürlük arasındaki ilişkiyi çok iyi tanımladığını belirterek, "Beritan bize yalnızca savaş yoluyla özgür olabileceğimizin ve hedefimize ulaşabileceğimizin mesajını verdi" dedi. 

-Türkiye’nin Irak’ta işgalci olarak görülmesi gerektiğini kaydeden Siyasi Gözlemci ve Yazar Letîf Fatîh Ferac, “NATO ve BM, Türkiye’nin gerilla alanlarına yönelik kimyasal gaz kullanımını ve insanlığa karşı işlediği diğer suçları incelemesi gerektiğini söyledi. 

-Avaşîn hareketli gerilla timlerinde yer alanlardan Hêbûn Kato, en çok da kadınların Avaşîn direnişine öncülük yaptığını belirterek, “Avaşîn’i düşmana bırakmayacağız. Bu işgal operasyonuna kadınlar son verecek” diyor.

- Umut Kitabevi'ni bombalayan devlet elemanlarına beraat istenmesine tepki gösteren Seferi Yılmaz, “AKP ve Ergenekon anlaşması sonucunda bu noktaya gelindi. Kürt öldüren kimse ceza almayacak” dedi. 

-Türk devletinin Güney Kürdistan’a işgal saldırılarına dikkat çeken Kerküklü gençler, “Sessizlik ve düşmanla ortaklık, Kürtlerin ulusal çıkarlarının elden gitmesi ve Kürt soykırımına ortaklıktır” dedi. 

-Tarihçi yazar İhsan Colemêrgî, her Kürt’ün, özellikle yurtseverlerin Kürtçenin yok olmaması için evlerini, birer Kürtçe eğitim yuvası haline getirmesi gerektiğini söyledi. 

-TÜSİAD’ın kendi derdini halkın derdiymiş gibi anlatarak rıza üretmek istediğini söyleyen Olcay Çelik, sermayenin yeni bir programı yok diyor.

-Gurbetteli Ersöz’ün “Yüreğimi Dağlara Nakşettim” kitabı,  Württembergischer Kunstverein Stuttgart’ta 145 adet taş tablet ile sergilendi. Sergi, 2 Ocak 2022’ye kadar açık olacak.