GÜNDEM 23 HAZİRAN 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk devletinin işgal saldırıları ve KDP’nin barış heyetini engellemesi ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.

-Şehit Melsa Dêrîk’in anne ve babası: Melsa, Özgür Kürdistan Dağları’nda direnerek şehit düştü. Çocuklarımız şehit düşecekse kanımızı içen düşmanlarımıza karşı mücadele ederek şehit düşsünler. Kardeşler birbiriyle savaşarak değil.

-TJK-E, 17-20 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdiği 6. Kongresi’nin sonuç bildirgesini açıkladı. Bildirgede, “İşgal saldırılarına karşı mücadeleyi her yerde radikalleştirme ve yükseltme kararlaşmasına gidilmiştir. İşgal ve soykırım saldırıları ile birlikte gelişen işbirlikçi ve ihanet çizgisine karşı da mücadelenin büyütülmesi, Kürt kadınlarının ulusal birliğini bu çizgiye karşı eylemsel bir tutuma dönüştürme hedeflenmiştir” denildi.

-Kürt halkı için yaşadığı her dört parçada da yoğun gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmeler uzun bir süredir olduğu gibi Türkiye’nin başını çektiği AKP-MHP faşizminin saldırıları ve bu saldırılar karşısında Kürt halkının ve onun örgütlü kurumlarının direnişi biçiminde süregeliyor…

-23 Haziran 2020’de Helincê’de gerçekleştirilen katliamın yıldönümünde konuşan Fırat Bölgesi Kadın Adalet Meclisi üyesi Felek Yusuf, “Helincê katliamı direnen, gelişen, öncülük eden özgür kadına karşı olan korkudur” dedi.

-İktidar medyasının, HDP iddianamesinde ‘AİHM parti kapatma kararına gönderme’ var diye duyurduğu Batasuna kararının farklı olduğunu söyleyen Av. Doğan Erbaş, çarpıtıldığını belirtti.

-Hol Kampı’nda yakalanan DAİŞ hücresi elemanları, tüm eylem talimatlarını daha önce kampta olup sonra MİT tarafından Girê Spî’ye kaçırılan Cerrah Ebu Ömer’den aldıklarını söyledi.

-Gerilla Zîlan Botan, “Colemergli gençler komutan Serhat Giravî ve Ekin Tilore’nin silahını yerde bırakmamalı. Gerillaya akmalıdır” dedi.