GÜNDEM 24 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Almanya ve Fransa’da düzenlenen nöbet eylemleri takip edilecek.

-Onlarca Güney Kürdistanlı şahsiyet tarafından Britanya Başbakanı Boris Johnson’a gönderilen mektupta, PKK’nin terör örgütü olarak görülmesinin sadece Türk devletinin baskılarını meşruiyet kazandırmaya yaradığı uyarısı yapıldı.

-Kadına yönelik artan şiddete dikkat çeken TJA Aktivisti Nevriye Çur, faillerin cezasızlık politikasından cesaret aldığını belirterek, "Kadına yönelik cinayetlerin sebebi AKP politikalarıdır" dedi.

-HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ‘çok bir şey kaybetmeyeceklerini’ vurgulayan Mısır Halkın Sosyalist İttifakı Partisi Politbüro üyesi Mamduh Habaşi, “Size gerçek, güvenilir ve sürdürülebilir dokunulmazlığı veren halktır” dedi.

-Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutulan ve sağlık durumu ciddiyetini koruyan Avukat Aytaç Ünsal’a bir günlük hücre cezası verildiği ortaya çıktı.

-İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Rıdvan Altun, geçtiğimiz yılın 31 Ekim'inde Sol Parti'nin liderliğine seçilen Nooshi Dadgostar ile sanal ortamda görüştü.

-Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından yayınlanan son raporda, giderek daha da zorlaşan iklim hedeflerinin başarısı için aynı zamanda ekonomik politikaların da yeniden gözden geçirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

-ABD yaptırımlarının kalkmasını Nükleer Anlaşması’nın geleceği için şart koşan İran yönetimi, uluslararası denetçilerin nükleer tesislere girişini sınırlandırmaya başladı.