GÜNDEM 24 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Kadınların 40 yıllık mücadelede büyük bedeller sonucu birçok kazanım elde ettiğini söyleyen TJA aktivisti Hatice Şen, sistemin bu kazanımları yok etmek için bir savaş halinde olduğunu belirtti.

HDP Milletvekili Kemal Bülbül, Alevilere yönelik saldırılara göz yumulduğuna dikkat çekerek, “Suçluyu bulmamak suçtur” dedi.

31 yıl önce 24 Ekim 1989 günü Düsseldorf Eyalet Mahkemesi’nin tarihi binasında ülkenin büyük toplu siyasi davası başladı. Cam bölmelerde hakim karşısına çıkarttığı Kürt devrimcileri ve yurtseverleri yargılamaya çalışan Almanya, boynunu aşan bir işe kalkışmıştı.

Almanya’nın Stuttgart kentinde Kürt siyasetçilerin yargılandığı davada mahkemeye dilekçe veren Veysel S., bir Kürt bireyi olarak vahşet saldırılarına karşı duyarsız davranmadığını vurguladı.

Libya'da taraflar, kalıcı ve hemen bir ateşkes için anlaşmaya vardılar. Anlaşma, paralı askerlerin çıkarılmasını içeriyor. Washington, paralı askerlerin çekilmesini istedi. Erdoğan, ateşkesi sabote etmeye başladı.

Ermeniler diasporası, sanal ağlar üzerinde yapılan çağrılar üzerine Fransa’nın Strasbourg kentinde kitlesel bir yürüyüş ve miting düzenledi.

Fransa'da bir tarih öğretmeninin bir cihatçı tarafından vahşice katledilmesi ardından Başbakan Jean Castex, internette başkalarının hayatını tehlikeye atabilecek bilgi yayanları cezalandıracaklarını açıkladı.

ABD'nin müttefikleri Irak'taki NATO misyonunu güçlendirmek için anlaştılar ve Washington’u hem Irak hem de Afganistan'dan tek taraflı olarak çekilme konusunda uyardılar.

2014 yılında Suriye’ye giderek DAİŞ’e katıldıktan sonra Fransa’ya dönen Sonia. M. isimli kadın, tanık olarak dinlendiği Charlie Hebdo katliamı davasında, mizah gazetesine “pes etme, devam et” dedi.

Erken ölüm, bakım ve kayıp iş günlerinin maliyetlerini inceleyen bir rapora göre, Avrupa'da hava kirliliği yılda 166 milyar avroya mal oluyor.