GÜNDEM 25 HAZİRAN 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG komutanlarından Botan Silêmanî, "Gerilla ve halk bir olduğunda, birbirine omuz verdiğinde hiçbir güç onların karşısında duramaz" dedi.

-HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Deniz Poyraz’ın katledildiği saldırıyla tüm muhaliflere gözdağı verilmek istendiğini belirterek, "Bu mafya düzenine karşı ortak ve omuz omuza mücadele verilmezse fatura ağır olur" dedi.

-1990'lı yıllarda KDP bünyesinde peşmergelik yapan Dêrîkli Hesen Yusif Mele Hüseyin, Türk işgaline karşı birlik çağrısı yaprak, "Birlik olursak Türk devleti karşımızda duramaz" diyor.

-DAİŞ’in başlattığı tarih kırımı, Türk devleti ve diğer çeteleri tarafından daha büyük boyutlara ulaştırıldı. Yıkım, tahribat ve yağmayı, milyarlarca dolarlık tarihi eserlerin kaçırılıp pazarlanması izledi.

-Sosyalist Parti Milletvekili Freddy Andre Øvstegård, Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına ilişkin Norveç Dışişleri Bakanlığı'na soru önergesi verildi. Önergeye verilen yanıtta, "Türk devletinin Günay Kürdistan'daki askeri varlığının artmasından endişe duyuyoruz" denildi.

-Fransa’nın başkenti Paris’te evsiz göçmenler, barınma sorununa dikkat çekmek amacıyla Paris Belediyesi önüne 250 çadır kurdu.

-Çinli bilim insanları, 50 ile 25 milyon yıl önce yaşayan dev gergedanların kayıp halkasını oluşturacak Paraceratherium türünü ve Asya ile Avrupa arasında nasıl dağıldığına ilişkin incelemelerini paylaştı.

-Gana’da yürütülen “Yeşil Gana Operasyonu” adı altında milyonlarca ağaç dikerek, birçok alanı yeşillendirildi.