GÜNDEM 25 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, gerillalara seslendiği mesajında, AKP-MHP faşizminin bir kez daha Apocu militanlığın direnişiyle karşılaştığın ve yanlış hesap yaptığı gerçeğiyle yüzleştiğini belirtti.

-9 Ekim Anlaşması ve Rojava ile örülen duvarla Şengal Demokratik Özerk Yönetimi’nin tasfiyesinin amaçladığını belirten TAJÊ Koordinasyon Üyesi Riham Hicu “Niyetleri Şengal’i kuşatmaya alıp iradesini kırmak” dedi.

- Türk ordusu, Güney Kürdistan’a yönelik 1980’lerin başından bu yana düzenlediği işgal seferlerinde ağırlıklı olarak Zap bölgesini hedef aldı. Ancak Zap ve civarına yapılan seferlerin hepsi hezimetle sonuçlandı.

-Hükümetin, savaşı tek çare olarak görüp buradan bir çıkış momenti yakalayarak, eski argümanlarıyla iktidarını korumayı amaçladığını belirten HDP PM Üyesi Gültekin Koçdemir, bunu başaramayacağını söyledi.

- İHD Van Şube Başkanı Mehmet Karataş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin, insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu söyledi.

- İçişleri Bakanı Soylu’nun “İBB’de çalışan 557 terörist var” diye hedef gösterdiği İBB tarafından işten çıkartılan Barış Akademisyeni Veysi Altıntaş, “Siyasetin yumuşak karnı her zaman Kürt meselesi olduğu için ilk gözden çıkartılan ben oldum” dedi.