GÜNDEM 26 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 1985 yılında Almanya merkezli NATO Gladio’su harekete geçirildi. Alman devletinin PKK’yi 1985’te ‘terörist’ ilan eden ilk devlet olması bu Gladio ordusuna merkezlik etmesi nedeniyledir. NATO Gladio’su inşa edilirken, Avrupa’daki bölümden Almanya’daki merkez sorumlu kılındı. -Abdullah Öcalan

- AKP-MHP iktidarının devam etme takatinin kalmadığını, desteği azaldığı gibi sorunlarının da ağırlaştığını belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık, demokrasi güçlerinin kararlı odaklanması halinde bir hafta bile kalamayacağını söyledi.

- Almanya’da 28. yılına giren PKK yasağının kalkması için Alman, Kürt ve göçmen kuruluşların bir araya gererek kurduğu PKK Yasağı Kaldırılsın İnisiyatifi, Cumartesi günü başkent Berlin’de kitlesel bir gösteri organize edecek.

- 28 yıllık yasağın mağduru Apê Vahap’ın (Vahap Göğebakan) işçi olarak Almanya’ya başlayan yolculuğu, 1989 yılında Berlin’deki Kürt derneği ile kesişmiş, o gün bugündür bu mücadelenin emekçisi.

- PKK yasağına karşı mücadele eden siyasetçi Mehmet Demir, "Almanya Kürt halkının hak talebini kriminalize etmekten vazgeçmeli. Bunun ilk adımı da PKK yasağını kaldırmaktır" dedi.

-Avrupa Parlamentosu’nda basın açıklaması yapan Kürt Dostluk Grubu vekilleri, SİHA saldırılarıyla savaş suçu işleyen Türk devletine karşı Avrupa kurumlarını harekete geçmeye çağırdı.

- PKK'nin 44. kuruluş yıl dönümünü kutlayan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Cafer Şervan, "PKK, Kürt halkının kurtuluş umudu olmayı başarmış, evrensel bir harekete dönüşmüştür" dedi.

- Türk devletinin saldırıları sonucu şehit düşen Apê Yusuf'un odasına asılan kocaman PKK bayrağının bir hikayesi vardı. Bu bayrağın hikayesi umudun, inancın ve mücadelenin hikayesiydi.

- PKK'nin 44. kuruluş yıldönümünü kutlayan YJA Star gerillaları 27 Kasım ruhu ile düşmanı tarihi bir yenilgiye uğratacaklarını belirtti.

 

-Dengê Welat radyosuna konuşan YJA Star gerillaları, kimyasal silah dahi kullanan Türk devletinin, gerilla alanlarında ortaya çıkan direniş ruhunu kıramadığını belirtti.

- Türkiye’de yaşanan ekonomik krizi değerlendiren Vanlı İş insanları ve ekonomistler, ekonomide düzelmenin demokrasiye geçiş ve hukukun üstünlüğünü sağlamakla mümkün olduğunu söyledi.