GÜNDEM 27 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Almanya ve Fransa’da düzenlenen nöbet eylemleri takip edilecek.

-Karayılan’ın “Türk ordusu Garê’de kimyasal silah kullandı” sözleri üzerine ANF’ye konuşan IPPNW Türkiye Sorumlusu Dr. Gisela Penteker, izlerin tespiti için bölgede inceleme yapılması gerektiğini söyledi.

-2019 yılında gerillaya katılan Dêrezor’lu YJA STAR gerillası Cudi Qamişlo, Arap bir kadın olarak toplumda çok zor şartlarda bir yaşam sürdüğünü belirtirken, PKK'de kadına çok büyük önem verildiğini söyledi.

-Almanya İçişleri Bakanlığı, Paris katliamının tetikçisi Ömer Güney’in işbirlikçisi Ruhi Semen’e ilişkin Sol Parti’nin yönelttiği soruların çoğunu yanıtsız bıraktı.

-HDP Eşbaşkan Yardımcısı Kaplan, sistemin asimilasyon politikalarını boşa çıkarabilecek ciddi bir refleks gelişmediğini belirterek, HDP’nin Kürtçe kampanyasının, bir özeleştiri de olduğunu söyledi.

-HDP Milletvekili Musa Piroğlu, hayatını işçi ve yoksul semtlerinde dayanışma içinde geçirmiş bir vekil. Kendisi de inşaattan düşerek iş kazası sonrası yürüme engelli olsa da ‘beni dayanışma taşıdı’ diyor.

-Kayıp yakınları her cumartesi günü olduğu gibi bugün de kayıp yakılarının akibetini soracak.

-Etiyopya hükümetinin Tigre bölgesinde yüzlerce sivili katlettiğine dair Af Örgütü tarafından yayınlanan raporda, bunun insanlığa karşı suç işlendiğinin göstergesi olduğuna dikkat çekiliyor.

-1950’lerden itibaren bağımsızlığına kavuşan Afrika kentleri ve ülkelerinin sömürgecilikten kalma isimleri bir bir silinirken, son olarak Güney Afrika’nın ‘Port Elizabeth’ şehri sömürge tarihiyle bağını kopardı.

-HDP ile dayanışma açıklaması yapan İngiltere’deki demiryolu çalışanları sendikası ASLEF, demokratik temsilcilerin tümünün serbest bırakılması çağrısı yaptı.