GÜNDEM 28 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Avukatı Fuat Coşacak, İmralı tecridine son verilmesi ve çözüm arayışlarının yeniden gündeme gelmesi gerektiğini söyledi.

-Kongresini online yapan Almanya’nın muhalefet partilerinden Sol Parti’de eşbaşkanlar değişti. İki erkek ve iki kadının yarıştığı eşbaşkanlık seçimini Janine Wissler ve Susanne Hennig-Wellsow en yüksek alarak sol partilerin geleneğinde bir ilke imza attı.

-Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk, “Her yerde esas öznelerle buluşarak birleşik mücadele hattını öreceğiz” dedi.

-İran rejiminin Rojhilat halkına yönelik baskılarına dikkat çeken Merivanlı A.E., "İran rejimi vahşi uygulamalarla Rojhilat halkının iradesini kıramayacak. Merivan halkı olarak katledilen yüzlerce direnişçinin mirasına sahip çıkacağız" dedi.

-Ekvator’da yapılan seçimlerin ilk turunun sonuçlarına itirazlar sürüyor. 7 Şubat’ta yapılan seçimler ardından Andres Arauz ile Guillermo Lasso ikinci tura kalmıştı. Yerli halkın adayı Yaku Perez’in itirazları sonucundaoyların bir bölümünün yeniden sayılmasına karar verildi.

-Sea-Watch yaptığı açıklamada Akdeniz’i şişme botlarla geçmeye çalışan 147 göçmenin kurtarıldığını belirtti. Kurtarılanlar arasında 15 çocuk da bulunuyordu.