GÜNDEM 28 NİSAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Medya Savunma Alanlarına saldırı başlatan Türk devletinin asla amacına ulaşamayacağını belirten HSM Merkez Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt, "Kürt gerillası, Kürdistan'ın evlatları ne olursa olsun düşmana boyun eğmeyecek, diz çökmeyecektir" dedi.

- Türk devletinin KDP destekli saldırılarına karşı tüm Kürt güçlerin tavır alması gerektiğini vurgulayan PJAK Eşbaşkanı Zîlan Vejîn, "Bütün Kürtler güçlerini birleştirmeli. Ortak bir akılla, mücadele ile, direnişle işgalin önünü almalıyız" dedi.

- HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, işlemeyen adalet sisteminin ve her geçen gün artan antidemokratik ortamın cezaevlerine yansımasının daha sert olduğunu söyledi.

- Yüksekova kayyumu, HDP’li Gever Belediyesi döneminde kurulan ve belediyenin mülkü olan Halk Pazarı’nı 11 milyon 900 bin liraya sattı.

- Dünyanın en prestijli üniversitelerinden Harvard, 17 ve 18’inci yüzyıllardaki köleci geçmişini onarmak için 100 milyon dolarlık bir fon oluşturduğunu açıkladı.

- Kolombiya’da emekli 10 asker, 2007 ile 2008 yılları arasında 120 genci acımasız bir şekilde katledip, daha sonra onları gerillaymış gibi yansıttıklarını itiraf etti.

-1990’lı yıllara kadar da yoğun ziyaretçisi olan Irak’taki Sawa gölü, kaçak kuyu kazıları ve kuraklıktan dolayı yok oldu.

- İklime verdiği zarara rağmen aralarında Çin’in de olduğu 34 ülkede kömürle çalışan yeni elektrik santralleri kurulması planlanıyor.

-Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Sağlık Örgütü ve Çocuk Fonu UNICEF, yılın ilk iki ayında dünya genelinde kızamık vakalarında yüzde 80’e yakın artış yaşandığını duyurdu.