GÜNDEM 28 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Birçok hak gaspıyla karşı karşıya kalan İstanbul Finans Şehir Merkezi şantiyesinde çalışan inşaat işçileri, Dev Yapı-İş ve İnşaat –İş sendikaları ile birlikte 1 Şubat’tan itibaren “Artık yeter! Gasp edilen haklarımızı istiyoruz!” kampanyasını başlatıyor.

- Her haftasını farklı grupların sürdürdüğü ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla devam eden tarihi Özgürlük Nöbeti eylemini DKTM-Cenevre grubu devraldı.

- Gençlik çalışması yürüttüğü sırada tutuklanan Ahmet tahliye olduktan sonra, kardeşi Delil gerillaya katılacağını söyler. Ancak Ahmet de katılım kararı almıştır. Birbirlerine "Önce benim katılmam gerek” diyen şehit Ahmet ve Delil, sonunda birlikte katılım kararı alır.

- Yerine kayyum atanan Gever Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı, Kürt mücadelesinin ivme kazandığında yerelde kullanışlı aparatlar olarak görülen aşiretçiliğin, dinsel öğretilerin planlı olarak öne sürüldüğünü söyledi.

-Amed’de binlerce yıllık deq kültürünü yaşatmaya çalışan Fatma Temel, “Deq kültürünü yaşatma ve genç nesillere aktarmak istiyorum” dedi.