GÜNDEM 3 EYLÜL 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Şengal’e yönelik işgalci Türk devletinin dün akşam yaptığı saldırıyla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-İtiraflarda bulunan ajan Dilan İnanç, 2014’te Amed’de ‘çocuklarımızı istiyoruz’ diyen ailelerden bazılarının çocuklarının aslında devlet tarafından öldürüldüğünü, 3’ünü de bizzat kendisinin öldürüldüğünü söyledi.

-QSD komutanlarından Militan Çiya, “Biz kendi topraklarını ve ülkesini savunan savunma gücüyüz. Bedeli ne olursa olsun bunu yapmaya devam edeceğiz” dedi.

-Aylardır gerilla direnişini kıramayan Türk devletinin kimyasal kullanmaya devam ettiğini belirten gerilla Kendal Kobanê, "Bugün direniş hala devam ediyor. Başarıya kilitlendik ve mutlaka kazanacağımızı biliyoruz" dedi.

-Afgan halkı gibi acı çeken, toprakları işgal edilen diğer halklara mesaj veren Afganistan Dayanışma Partisi Sözcüsü Selay Ghaffar, "Düşmanlarımıza karşı birlik olalım. Kesinlikle dayanışma ve ortak direnişimiz sayesinde düşmanlarımızı yeneceğiz" dedi.

-İHD Hapishane Komisyonu’ndan Yazmacı, tecride karşı açlık grevinin 107 cezaevinde sürdüğünü; süresiz hale gelme durumu olduğunu belirterek, devletin ise ‘tek çözüm, çözümsüzlüktür’ stratejisi uyguladığını söyledi.

-Serxebûn gazetesini Ağustos sayısı, “15 Ağustos'un 38'inci yılında Avaşîn-Zap-Metîna direniş ruhuyla zafere yürüyoruz” manşetiyle çıktı.

-Dünya genelinde 58.497 ağaç türünün incelenmesi sonucunda yayınlanan bir rapora göre, ağaçların üçte biri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Raporda ayrıca iklim değişikliğinin ormanların eko sistemini ciddi bir şekilde tehdit ettiği belirtildi.