GÜNDEM 3 NİSAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

İtalya’nın Calabria bölgesine bağlı olan Cosenza’nın Rende belediyesi Kürt Halk Önderi Öcalan’a bir belediye daha onursal vatandaşlık verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 4 Nisan günü 72. yaşına ağır bir tecrit altında giriyor. Kürt halkı Öcalan'ın doğum günü için bir kez daha 4 Nisan'da 'Güneş'e yolculuk' şiarı ile Amara'ya doğru yürüyecek.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinden bu yana sokakları terk etmeyen kadınlar, ne olursa olsun kararı geri çektirene kadar var güçleriyle mücadele edeceklerini belirtti.

AYM’nin HDP kapatma dosyasını iade etmesini değerlendiren Avukat Doğan Erbaş, Yüksek Mahkemenin iddianamedeki “Odak olma” meselesine dikkat çekerek bunun teknik eksiklik gerekçesi olmadığını söylüyor.

Kayıp yakınları her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınları için eylemde olacak.

Yapılan son bir araştırmaya göre, Buzul Çağı’nın sonlarında Kuzey Yarımküre’de gerçekleşen buz erimeleri nedeniyle deniz suyu seviyesinde her yüzyılda bir metrelerce yükseliş yaşanıyordu.

Okyanusya’da yapılan son araştırmalar, deniz dibinde yürüyebilen en az 4 köpekbalığı türünün keşfedilmesini sağladı.

ABD’nin yeni yönetimi, Donald Trump’ın Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) yargıçlarına getirdiği yaptırımları kaldırdığını duyurdu.