GÜNDEM 30 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Zîlan’ın kadınlardan başlayarak topluma yaşamın nasıl olacağının ölçüsünü koyduğunu ve fedai eylem çizgisini açığa çıkardığını belirten PKK MK Üyesi Helin Ümit, “Bir ilke kişiliğidir Heval Zîlan” dedi.

- PAJK üyesi Zeynep Kızılırmak, dağlara varma sürecini belirleyen üç kişiyi öğretmenleri olarak kabul ederek, isimlerini taşıyor; Jiyan (Zeynep Erdem), Zîlan (Zeynep Kınacı) ve Zeynep (Gurbetelli Ersöz).

- 30 Haziran günü Dersim’de patlayan, 12 bin yıllık kadının özgürlük çığlığıydı, Kürt’ün özgürlük çığlığıydı… Fedaileşen Zîlan gerçeği, tarihi yeniden yazdı. Tarih, bu sefer kadının cesareti, güzelliği ve en önemlisi de aklıyla yazılıyordu.

- YJA Star gerillası Jiyan Ararat, Zîlan’ın şahsında özgür ve anlamlı yaşamın daha net anlaşıldığını belirterek, “Yaşamın bir saniyesini boş geçirmedi. Büyük aşk, tutku ve anlam katarak her saniyesini doldurdu” dedi. 

- Kürdistan topraklarında gerillanın oluşturduğu özgürlük emeğinin yok edilemeyeceğini belirten HPG gerillası Agir Qamişlo “Mutlaka ama mutlaka düşmandan hesap soracağız, bu yıl olmasa da seneye ama mutlaka hesap alınacaktır’ dedi.

-PKK'nin öncü kadrolarından şehit Zîlan'ı anan YJA Star gerillaları, "Heval Zîlan bir direniş çizgisi yarattı.Yaptığı fedai eylemle kadınlara ne kadar cesaretli ve güçlü olabileceklerini gösterdi" dedi. 

- Türk devletinin Güney Kürdistan’daki varlığına ilişkin konuşan Hewlêr Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Raid Rifed, “Türkiye’nin sadece askeri değil kültürel işgaline de kitlesel bir başkaldırı şart” dedi.

- Önümüzdeki Pazar günü yapılacak HDP kongresinin aynı zamanda tecride karşı görkemli bir yanıt olacağını belirten HDP Van İl Eş Başkanı Fikret Doğan, “Tüm halkımızı kongremizde tecride yanıt vermeye davet ediyoruz” dedi.