GÜNDEM 4 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Oğlu cezaevlerinde devam eden açlık grevinde olan Alan İkram Koçar, “Onlar tecridin sona ermesini istiyor. Biz de onlara destek olmalıyız ve gerekirse açlık grevine bedenlerimizi yatırmalıyız. Duyarsızlığa son vermeliyiz" dedi.

-AKP'nin mülteci kartını hem Afganistan’daki varlığını meşru kılmak, hem de Batı ile pazarlık kozu olarak kullanmak istediğine dikkat çeken uluslararası ilişkiler uzmanı Doç. Dr. Hakan Güneş, “Burada tepkinin mültecilere değil Ankara’ya yönelmesi lazım" dedi.

-Bir zamanlar YİBO’ların yürüttüğü asimilasyon politikaları şimdi yatılı Kuran kurslarında yapılıyor. Son günlerde Kuran kurslarında Kürdistan’dan kandırılıp götürülen çocukların şüpheli ölümleri dikkat çekiyor.

-Kuzey ve Doğu Suriye’de her yıl düzenlenmeye çalışılan Şehit Herekol Kitap Fuarı, TC-KDP-ENKS-BAAS rejiminin engellemelerine, kara propagandalardan yüksek kargo ücretlerine kadar birçok uygulamaya rağmen fuar sürüyor.

-Gazeteci Erk Acarer, "AKP sıkıştıkça politikalarını savaş üzerinden yürütüyor. Türkiye’de ırkçılık en üst evreye ulaştı" dedi.