GÜNDEM 4 EKİM 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, 9 Ekim Komplosu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, Kürt kadın Jîna Emînî’nin katledilmesiyle tetiklenen Rojhilat ve İran’daki serhildanlar, Medya Savunma Alanları’nda yarım yıldır süren savaş ve Mersin’de YJA Star gerillalarının fedai eylemine dair Medya Haber TV’nin sorularını yanıtladı.

- Ölüm felsefesine karşı yaşamı savunan bir felsefemiz vardır. Feda edilen canda yeni bir yaşamın yeşerdiğini, özgürlüğün yeşerdiğini bilir ve buna inanırız. Ancak ölüm olacaksa da böyle olsun dediğimiz anlar vardır. Sara ve Rûken yoldaşlar bunun mükemmel örnekleridirler.

- İran’ın başına gelen ‘Jîna Tufanı’nda insanların yürekleri tek çarpıyor. Bir başkasının özgür yaşaması için gayret ediliyor. Herkes Jîna’nın doğal mirasçısı; bıraktığı yerden özgürlük isyanına devam ediyor.

- HPG ve YJA Star gerillaları her türlü kimyasal silaha karşı kısıtlı imkanlarla büyük bir direniş sergiliyor. Ve bu direniş zafer ruhunu her geçen gün daha da yükseltiyor. İşgalcileri yenilgiye uğratacak tek güç gerilladır.

- TJK-E, uluslararası komplonun yıl dönümünde “Önderliğin özgürlüğü özgürlüğümüzdür” şiarıyla 8 Ekim’de Avrupa’nın her yerinde düzenlenecek eylemlere katılım çağrısı yaptı.