GÜNDEM 6 EYLÜL 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Rojava ve Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarını sürdüren Türk devleti, sivilleri hedef alarak Kürtsüzleştirmeyi ve böylece işgal alanlarını genişletmeyi amaçlıyor. Son aylarda 7’si çocuk en az 30 kişi katledildi.

-PAJK Koordinasyonu’ndan Ayten Dersim, kadın mücadelesi açısından en önemli olanın birlikteliği kalıcı hale getirmek ve güçlendirmek olduğunu söyledi.

-“Konferansa Neteweyi li diji dagirkeriye”ye katılan Kürt siyasetçiler, aktivistler ve insan hakları savunucuları, KDP’nin 7 HPG gerillasının katledilmesini kınadı.

-Türk ordusunun Werxelê’deki savaş tünellerine dönük zehirli gaz kullanması, gerillalar tarafından kamerayla kaydedildi.

-HPJ gerillası Zîlan Mako, kadınların hem sistem hem de erkek zihniyetinin baskısına maruz kaldığını hatırlatarak, KJAR'ın başlattığı hamlelere ihtiyaç olduğunu söyledi.

-Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’daki mültecilere yönelik alınan kararı değerlendiren HDP Göçmen ve Mülteci Komisyonu Eş Sözcüsü Gülsüm Ağaoğlu, bu yetkinin tek başına Göç İdaresine bırakılmaması gerektiğinin altını çiziyor.

-Afganistan’ın başkenti Kabil’de kadınlar, Talibanların kadınlara yönelik baskılarını düzenledikleri bir eylem ile protesto etti. Kadınlar eylemde "Yavaş yavaş siliniyoruz" mesajı verdi.

-Hindistan’da on binlerce tarımcı Yeni Delhi yakınlarında düzenledikleri eylem ile küçük üreticileri yok etme ile karşı karşıya bırakan yeni yasaların geri çekilmesini talep ediyor.