GÜNDEM 7 EYLÜL 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Pir ve arkadaşları için artık direnişin bir diğer adı ölümdü. Başka biçimde direnmek ve sonuç almak mümkün değildi. Direnişçiler yaşamlarını namluya sürüp düşmana sıktı.

-İki ayı aşkın bir süredir Türk ordusunun işgal girişimlerine karşı direnen gerilla, savaşmanın yanı sıra yaşanan her şeyi kaleme alarak, bu direnişi tarihe kaydediyor.

-Birçok ülkede ödüle layık görülen kitapları Türkiye’de yargılama konusu edilen yazar-şair Meral Şimşek, “Benim şahsımda edebiyat yargılanıyor. Susmayacağım” dedi.

-HDP’den Sultan Özcan, DDK’nin yetkilerini genişleten kararnameyi, kayyum atamaya benzeterek, iktidarın büyük bir kuşatmayla toplumu örgütsüzleştirmeye çalıştığını söyledi.

- Van’da 2015 yılında 13 bin civarında olan uyuşturucu madde bağımlılığı 2021 yılında 20 bine yükseldi. Van’ın mahallelerinde uyuşturucu ticareti polis tarafından teşvik edilirken, İran’dan Van’a uyuşturucu madde sevkiyatı sürüyor.

-Meksika’nın başkenti Meksiko’daki Christophe Colomb’un heykeli kaldırılarak yerine yerli halk kadınlarının tarihteki rolüne dikkat çekmek amacıyla bir anıt hazırlanacak.

-Afrika ülkelerinden Gine’de darbeciler, ülkenin kurumlarını feshettiğini açıkladı.