GÜNDEM 7 HAZİRAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok, Türkiye’deki seçimlerde Kürt halkının boyu eğmediğini, işkence, ölüm, tutuklamayı göze alarak iradesini ortaya koyduğunu ve Kürdistan’da Erdoğan’a kaybettirdiğini söyledi.

- DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, seçimlerde başarısızlığı kabul ettiklerini ama yenilginin olmadığın ifade ederek iktidarın ve özel savaş aparatlarının yarattığı atmosferin sonucu moral motivasyonun etkilenmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

- Yeşil Sol Parti Amed Milletvekili Serhat Eren, Kürt siyasetini tasfiye etme amaçlı iki yıldan fazladır devam eden Kobanê Kumpas Davası’nı, aşamalarını ve bundan sonrasını anlattı.

- Başûrê Kurdistan Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi Üyesi Şoreş Xidir, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecride dikkat çekerek, "Önder Apo'ya sahip çıkmak herkesin görevidir" dedi.

- Özgürlük mücadelesine bir Filiz gibi düşmüştü. Kan davası, işkence, asimilasyon, katliam vb. her türlü politikaya da karşı ailesi ve arkadaşlarıyla göğüs gerdi. Mücadelesiyle ailesinin onuru,  yoldaşlarının ilhamı ,özgürlük mücadelesinin Gulan'ı oldu.