GÜNDEM 7 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-PKK İnanç Komitesi Üyesi Cihan Eren, her Kürt ferdinin, bilinçle faşizme karşı direnmesi ve devrimci halk savaşının cesur bir ferdi haline gelmesi gerektiğini söyledi.

-Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde karakolun altından insan kemikleri çıkmasının ardından habere konu alan araziye kayyum tarafından park ve havuz yapılacak. Kayyum belediyesi park ve havuzun inşaat çalışmalarına başladı.

-DAİŞ’in 2014’teki soykırım saldırısının ardından Şengal’in özgürleştirilmesi ve Êzîdî toplumunun askeri ve siyasi örgütlenmesinin hazmedemeyen Türk devleti 5 yıldır kesintisiz saldırıyor.

-Ma Music Akademisi kurucularından Şêrko Kanîwar, akademilerinin dünü ve bugünü ile ilgili konuşarak, amaçlarının Kürt çocuklarını müziksiz bırakmamak olduğunu söyledi.

- Çağın savaş yöntemlerini kullanan gerilla güçlerinin işgalcileri püskürteceklerini bildiren HPG komutanlarından Fırat Koçer “İşgalci güçleri tarumar etme iddiasındayız” dedi.

-Kürtleri inkar ve imha üzerine politikalar geliştiren Türk devleti, geliştirdiği dini eğitim stratejileriyle Kurdistan'da medrese eğitiminin oluşturduğu tarihsel hafızayı ve sosyolojiyi yok etmek istiyor. İshak Dursun’un yazı dizisi…