GÜNDEM 7 NİSAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Yazar ve düşünür Tomasz Konicz, Türkiye, Kürdistan ve bölgede yaşanan krizlerin çözümü ve barışın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünden geçtiğini söyledi.

-İHD Çocuk Komisyonu Melek Nur Ramazanoğlu, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’den çekilmesinin çocukların zihin ve hayatlarında telafisi zor sonuçlara neden olacağını söyledi.

-ÖHD Urfa Şube üyesi Ayşe Şehriban Demirel, “İktidarın İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamak bir yana, kadınların kazanımlarını dahi yok saydı. Gelinen aşamada kadınların tüm itirazına rağmen bir gece yarısı sözleşmenin feshedildiğini açıkladılar” dedi.

-Fransa’nın Strasbourg şehrinde tartışmaların odağında olan ve Erdoğan rejimine yakınlıkları nedeniyle eleştirilen Milli Görüş’e ait bir caminin belediyeden finansman desteği alması kararı, valilik tarafından yargıya taşındı.

-Covid-19 salgınıyla birlikte daha da kötüleşen ekonomilerine destek için yoksul ülkelerin borçları sorunu yeniden gündemde.

-Her yıl yüz binlerce kişinin yaşamını yitirmesine yol açan AIDS’e karşı bağışıklık sağlayacak bir aşı geliştirilmesinde alınan son sonuçlar, umut verici olarak değerlendiriliyor.

-Antarktika’nın batısındaki buz tabakasının geri dönülemez biçimde kopmasının okyanus seviyesinin en az 3 metre yükselmesine neden olabileceği uyarısı yapılıyor.