GÜNDEM 8 ARALIK 2022

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

-HDP Eşbaşkan Yardımcısı Rıdvan Turan, savaş bütçesinin geçen yıla göre ikiye katlanmasının, iktidarın devamı halinde diyalog, barış ve demokrasi yerine savaşın süreceğinin göstergesi olduğunu söyledi.

-Eyn Îsa cephesindeki QSD savaşçıları, topraklarına saldıran DAİŞ yenildiği gibi işgal girişiminde bulunacak Türk devletinin yenileceğini söyledi.

-İHD Hakkari eski şube başkanı İsmail Akbulut ve siyasetçi Musa Çiftçi, Türk devletinin PKK'ye karşı birçok kez kimyasal silah kullandığı yönündeki bilgilerin incelenmesi gerektiğini ifade ederek "kimyasal silah kullanımı cezalandırılmalı" dedi.

- Kürt siyasetçi ve yazar Ali Boyraz’ın cezaevi günlüklerinden oluşan ’21 yıl 4 ay’ isimli kitabı, Türk yargısı tarafından yasaklanarak toplatıldı.

-Kevana Zerin, "Rebêr Apo üzerindeki tecrit kırılana kadar direnmeye ve sanatçı, aydın rolümüzü oynamaya çağırıyoruz" dedi.

-Gazeteci Sofia Rusova, kadın gazeteciler çalışırken ve mesleki görevlerini yerine getirirken cinsiyet temelinde bir şekilde ayrımcılığın devam ettiğini söyledi.

-Mücadele ettikçe var olacağını, direndikçe özgürleşeceğini bilen Mîtan, bu toprakların her bir karışının şehit kanı ile sulandığını candan hisseden ve savaş alanlarını özgürce nefes alınabilen tek yaşam alanı olarak bilen cesur bir kahraman.