GÜNDEM 8 EYLÜL 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Strasbourg’da sürdürülen Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Frankfurt kentinden gelen grup devraldı.

-İşgal Karşıtı Ulusal Konferans, düzenlediği konferansın sonuç bildirgesini yayınladı. Bildirgede, “Kürdistanlı tüm şahsiyetler işgalciliğe karşı sert tutum almalı ve Kürdistani güçleri etkili bir biçimde uyarma görevini yerine getirmelidir” denildi.

- İktidar dili, faillerin devletle ilişkileri ve cezasızlık politikasının kadın katliamlarının sürmesini sağladığını belirten Av. Berfin Polat, aslında devletin de failler kadar sorumlu olduğunu söyledi.

-Dayatılan rolü kabul etmeyen Suzy Storck’un hikayesini anlatan aynı adlı tiyatro oyunu, Moda Sahnesi’nin yeni sezonunda izleyiciyle buluşuyor.

- Fransa’da Lafarge çimento firmasının 2014 yılına kadar yürüttüğü faaliyetlerle ilgili soruşturmasında insanlığa karşı suçlara suç ortaklığı yönündeki iddianamesi Paris Temyiz Mahkemesi’ne sevk edilecek.

- Meksika’nın başkenti Mexico ile Hidalgo eyaletinde etkili olan sağanak yağış çok sayıda insanın yaşamını yitirmesine sebep oldu.

-Yeni yayınlanan bir araştırmaya göre, 252 milyon yıl önce CO2’nin emisyonlarındaki bir patlama, dünyayı yaşanmaz hale getirmiş ve türlerin %90’ından fazlasını yok etti.