GÜNDEM 8 MAYIS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Şehba, Şengal ve Zap’a dönük saldırıların birbiriyle bağlantılı olduğunu ve buna karşı da Kürdistan’da bir direniş koridorunun oluştuğuna dikkat çeken TEV-DEM Eşbaşkanları “Zap’taki zafer tüm Kürdistan’ın zaferi olur. Onun için herkes bu direnişi destekleyerek büyütmelidir” çağrısında bulundu.

-- İşgal saldırılarına karşı gerillanın direnişini selamlayan Rojavalı sanatçılar, “Eserlerimizle gerillanın yanında olacağız. Gerekirse silah da kaldırır, öyle yanlarında dururuz” mesajını verdi.

- Ekonomisini savaş gerçeğini dikkate alarak kendine yeterlilik temelinde örgütleyen Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi, tüm olumsuz şartlara rağmen başarılı bir gelişme gösteriyor.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Suriye’de yaşamın değiştiğine dikkat çeken Ramadan Yusif Omer, “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü halkın vereceği emek belirleyecek. Önder Apo olmazsa Kürdistan da olmaz. Önder Apo’suz biz de yokuz” dedi.

- Çocukların eğitimine önem veren Hîlala Zêrîn Kültür Hareketi, resim kursuyla hem çocukların gelişmesine katkı sağlıyor hem de sanata çekmeye çalışıyor.

- Kuzey İrlanda parlamento seçimlerinde Sinn Fein, 90 sandalyeden 27’sini kazanarak tarihi sonuç elde etti.

- Yaygın olarak reçete edilen hipertansiyon ilaçları, Ibuprofen ile kombinasyon halinde böbrekleri kalıcı olarak yaralayabilir.