GÜNDEM 8 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Paris Katliamı’nın yıl dönümü dolayısıyla Avrupa’nın birçok kentinde Adalet karanlıkta kaldıkça Fransa suçludur“ sloganıyla protesto yürüyüş ve mitingleri düzenlenecek.

- Fransa’nın başkenti Paris’te dokuz yıl önce üç Kürt kadın devrimcinin katledilmesine ilişkin dosyada ilerleme yok. Siyasetçiler devlet sırrını kaldırmıyor, polis servisleri aktif değil.

- Güncesine Kadın Özgürlük Hareketi önderlerinden Sakine Cansız’ı işleyen gerillalardan YJA Star Komutanı Armanc Goşkar, duygularını; „Ne mutlu ki sana ki yaşarken bir halk için, kadınlar için paha biçilmez köklü bir miras yarattın. Yaşarken efsane olan kaç insan, kaç kadın var yeryüzünde? Yaşamı hep kavga olan kaç insan var?” diyerek yansıtıyor.

- HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, S Tipi cezaevleriyle kişinin yalnızlaştırılması, kimliksizleştirilmesi, bedeni ve belleğinin esir alınması hedefinin katmerleştirildiğini söyledi.

- HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, iktidarın cezaevlerindeki işkenceler ve katliamlar karşısındaki tavrının dışarıya da bir mesaj vermek olduğunu kaydetti.