GÜNDEM 8 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk devleti, gerilla mücadelesini bitirip Kürt soykırımını gerçekleştirmek için taktik gereği Başûr’u tanıyor gibi yaptığını belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Hozat, “Gerilla Başûr’daki statünün savunma gücü ve güvencesidir” dedi.

-2016 yılında Şemzinan'da şehit düşen HPG gerillası Cumali İnce'yi anlatan HPG gerillası Şoreş Roni, "Cumali heval yoldaşlığı ve yaşamdaki duruşuyla bizim için öncü bir kadroydu" diye konuştu.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın halklara sunduğu felsefenin eşitlik ve demokrasi üzerine kurulu olduğunu söyleyen HPG gerillası Hîwa Sine, "Partiye katılmamı sağlayan en büyük etken önderlik oldu" dedi.

-ÖHD Genel Merkez Yöneticisi Ekin Yeter, Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridin giderek derinleştirildiğine dikkat çekerek, "Hükümet yasal mevzuatı uygulamak zorunda. Bu mevzuatlar siyasi konjonktüre göre değiştirilemez" dedi.

-Güney Kürdistan'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Van'ın ileri gelenleri, Mesud Barzani'nin geçmişte 'Kürtlerin kan dökmesine izin vermeyeceğiz' sözlerini hatırlatarak, KDP'nin silahını kardeşlerine doğrultmaması gerektiğini vurguladı.

-UMUT-SEN’den Betül Celep işten çıkarma yasağının 1 Temmuz’dan itibaren kalkmasıyla patronların işçileri, hukuki haklarını manipüle ederek işten çıkardığını söylüyor.

-İsveç Parlamentosu, sosyal demokrat siyasetçi Stefan Löfven’i yeniden başbakan olarak görevlendirdi.