GÜNDEM 9 MART 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt halkının özgürlük mücadelesinin en zor safhalarında direniş meşalesini yakan kadınlar, eylemleri ve şehadetleriyle yeni bir çığır açtılar.

- Türk devletinin Zap, Metîna ve Avaşîn’e dönük işgal saldırılarına karşı verilen direnişte şehit düşen Kürdistan özgürlük gerillalarının anısına “Kuro Jahro” isimli bir klip hazırlandı.

- Hatay’dan Sezgin Çağlar, karşısına çadırını kurduğu enkazın amcasına ait olduğunu belirterek, “Amcam, dört gün boyunca ölü bir şekilde, yarısı enkaz altında öyle kaldı. Gözümüzün önünde. Gece ve gündüz amcama bakarak dört günü geçirdik” dedi.

- CÎK Genel Başkanı Hafız Ahmed Turhallı,  depremzedelerin çadır, konteyner gibi acil ihtiyaçlarını karşılamanın zorunluluğuna işaret ederek, “Tüm imkanları sefer edelim ki insanlarımız yerleşim yerlerini terk etmesin” dedi.

- BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, İngiltere'nin, Manş kanalıyla ülkeye giren mültecileri engellemeye yönelik planının, uluslararası hukuku zedeleyeceği uyarısında bulundu.