GÜNDEM 9 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Faşizmden kurtulmanın tek yolunun, demokrasi ittifakı olduğunu belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Hozat, bunu engelleyen milliyetçi, dar çıkarcı, iktidarcı ve mülkiyetçi histerilerden kurtulmak gerektiğini söyledi.

-HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, saldırılara karşı muhalefetin acilen vicdan ve demokrasi ortak paydasında buluşması gerektiğini söyledi.

-DAİŞ saldırısı sırasında Kobanê direnişlerinde yer alan YRK gerillalarından Deniz Serxwebun Gerzan, Kobanê direniş ruhu ile devrimci halk savaşına destek olunması gerektiğini belirterek, "Herkesi büyük direnişe davet ediyoruz" dedi.

-Cenga Xabur hamlesinde yer alan gerilla Nuda Zagros, Türk ordusunun Metina ve Zagros bölgelerine ağırlık verdiğini ancak gerilla direnişinin işgale izin vermeyeceğini belirtti.

-Fransa’da 2020 yılı Ekim ayından, 2021 yılı Haziran ayına kadar valiliklerin, 28 binden fazla kişinin oturum uzatma talebini reddettiği açıklandı.

-İspanya’nın solcu hükümeti, tecavüze karşı mücadelede yeni bir adım attı. Sessiz ya da pasif kalmanın “evet” anlamına gelmediğine dikkat çeken İspanya hükümetinin bu adımı Avrupa’da bir ilk anlamına da geliyor.