Gardiyanlardan tutsaklara 'DAİŞ' saldırısı

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutsaklardan Ali Okutan, koğuşlarını basan gardiyanlarca darp edildiklerini aktardı.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan siyasi tutsaklar, 1 Temmuz günü aileleri ile yaptıkları açık görüş sırasında, DAİŞ’li tutukluların da görüş için bulundukları bölüme getirilmesine kendilerinin ve ailelerinin can güvenlikleri dolayısıyla karşı çıkmıştı. Bunun üzerine gerginlik yaşanmış ve  aileler, yakınları ile sadece 5 dakika görüşebilmişti.

'GARDİYANLARIN SALDIRISINA UĞRADIK'

Ailesini arayan tutsaklardan Ali Okutan, 1 Temmuz'daki görüşmenin ardından gardiyanların saldırısına uğradıklarını aktardı.

Okutan, "Gardiyanlar ‘arama’ adı altında koğuşları basıp, bizi darp ediyor. 1 Temmuz'daki görüş sırasında DAİŞ'liler bizi tehdit etti. Gardiyanlar bizi koğuşa götürene kadar darp etti. Bizim ve ailemizin can güvenliği yok. Bu uygulamadan vazgeçilmeden görüşe çıkmayacağız" dedi.

'HAYATLARI TEHLİKEDE, MÜDAHALE EDİLSİN'

Ağabey Düzgün Okutan ise, yakınlarının DAİŞ'lilerle aynı salonda görüşe çıkarılmasının provokasyon olduğunu söyledi.

Okutan, şunları söyledi:

"Geçen hafta açık görüş vardı. Gittiğimizde tutsakları görüş odasına aldılar. Daha sonrasında DAİŞ'lileri aynı odaya görüş için getirdiler. Yaklaşık bir senedir açık görüşe DAİŞ'lilerle çıkartıyorlar diye açık görüşe çıkmıyorlardı. Sonrasında tutsaklar bu durumu kabul etmeyeceklerini, onlarla aynı odada görüşmelerine devam etmeyeceklerini, bunun açık bir provakasyon olduğunu söylediler. O anda DAİŞ'liler ayaklanarak bağırmaya ve hakaret etmeye başlayınca gardiyanlar da kardeşim ve arkadaşlarını hemen götürdüler. Biz cezaevinden çıkana kadar slogan sesleri yükseliyordu. Bugün telefon görüşünde koğuşa götürülmeleri sırasında ve koğuşta saldırıya maruz kaldıklarını belirtti. Görüş gününden telefon görüş gününe kadar 3 kez saldırıya maruz kalmışlar. Hayatlarından endişeliyiz. İnsan Hakları Derneği (İHD) ve yetkililer bu duruma müdahale etsin."