Gävle’de Kışanak ve Anlı ile dayanışma gösterisi

İsveç'in Gävle şehrinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından Stortorget Meydanı'nda düzenlenen eylemde Türk devletinin faşizan uygulamaları protesto edildi.

Eylemde bundan bir kaç gün önce tutuklanan Amed Belediye Eşbaşkanları Gülten Kışanak ve Fıran Anlı'nın serbest bırakılmaları talep edildi.

“Erdoğan eşbaşkanlarımıza dokunma”, “DAİŞ ve Türkiye aynı şeydir”, “Avrupa sessiz kalma”, “Kürdistan'la dayanışma”, “Terörist Türkiye”, “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan’a barış” sloganlarının sık sık atıldığı eylemde, çevreden geçenleri Kürdistan'daki gelişmeler hakkında bilgilendirmek için bildiriler de dağıtıldı.

Warşin Kadın Komünü ve Gävle Demokratik Kürt Toplum Metkezi yöneticileri, meydandaki konuşmalarında AKP Hükümeti'nin halkın iradesine darbe yaparak gerçekleştirdiği uygulamaların gayrı-meşru olduğunu ve kabul edilemeyeceğini vurguladı. Eylemciler kapatılan tüm medya organlarının yeniden açılmasını, Kışanak ve Anlı'nın derhal serbest bırakılmasını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'la yeniden barış görüşmelerine başlanmasını talep ettiler.

 

...