Gazetecilerin yargılandığı davada karar çıktı

Ölen MİT mensubunun cenazesini haberleştirdikleri için yargılanan gazeteciler hakkında açılan davada mahkeme kararını açıkladı.

Libya’da ölen MİT mensuplarına ilişkin yapılan haberler nedeniyle Oda TV Genel Yayın yönetmeni Barış Pehlivan, Oda TV muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Yeni Yaşam gazetesi yöneticileri Ferhat Çelik ve Aydın Keser hakkında açılan davanın 2’nci duruşması İstanbul 34'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Savunmaların ardından duruşmaya ara veren mahkeme heyeti kararlarını açıkladı.

Murat Ağırel, Aydın Keser, Ferhat Çelik, Hülya Kılınç, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Eren Ekinci’ye “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçlamasından beraat etti.

Barış Terkoğlu ve Eren Ekinci, “MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini, makam, görev ve faaliyetlerini ifşa etme suçundan” da beraat etti.

Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel hakkında “istihbari faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçundan 4 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç “istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in tahliyesine karar verdi.

Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser hakkındaki adli kontrol şartı kaldırıldı.

Aynı dosya kapsamında yargılanan Erk Acarer’in dosyası ise başka bir esas numarasına kaydedilerek ayrıldı.