Gençlik örgütleri: 6. Filo’yu unutmayın

Gençlik örgütleri, ABD'ye ait 2 savaş gemisinin Türkiye boğazlarından Karadeniz'e yapacağı geçişi protesto etti.

Gençlik örgütleri, ABD’ye ait 2 savaş gemisinin Türkiye boğazlarından Karadeniz’e yapacağı geçişini, 6. Filo’nun denize döküldüğü Dolmabahçe’de protesto etti.

‘ABD BİR KEZ DAHA BELA KUSMAYA HAZIRLANIYOR’

Gençlik örgütleri adına açıklamayı okuyan Doğukan Akkaya, kendini “istikrar ve demokrasi gücü” ilan eden ABD emperyalizminin yalan bombardımanı eşliğinde dünyanın kaynamaya devam ettiğini vurguladı. Yakın coğrafyamızda ise emperyalizmin ve işbirlikçilerinin sebep olduğu çatışma ve gerilimlere bir yenisi daha eklenmek üzere olduğunu belirten Akkaya, ABD’nin yeni seçilmiş sözde özgürlükçü başkanı ve hükümetiyle bir kez daha bir bölgenin üzerine “bela” kusmaya hazırlandığını ifade etti. Rusya ile Ukrayna arasındaki askeri gerginlik ve ABD'nin saldırgan hamlesi sonucunda bölge halkları, yeni bir çatışmanın içine düşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Akkaya, bu kapsamında ABD savaş gemileri bugün Boğazlardan geçerek Karadeniz'e çıkmaya hazırlandığını hatırlattı.

‘İŞBİRLİKÇİ AKP’NİN YALANLARI BİR KEZ DAHA SU YÜZÜNE ÇIKTI’

Kan dökme niyetiyle gelen ABD gemileri ise işbirlikçi iktidar sayesinde hedefine boğazları kullanarak ilerlediğini kaydeden Akkaya, “AKP bir yandan kanal projesi ile doğal kaynakların yağmalanmasına hız vermeye kararlılığını ilan ederken, bir yandan da Karadeniz’de yıllardır barışın en önemli güvencelerinden birisi olan Montrö Sözleşmesi’ni emperyalizmin çıkarları için yeniden tartışmaya açıyor” dedi. Akkaya, AKP'nin halkı mobilize etmek için attığı antiemperyalizm naralarının yalan olduğu, ABD emperyalizminin Karadeniz'i kuşatma politikalarına verilen destekle birlikte bir kez daha gün yüzüne çıktığını vurguladı.

‘BU MÜCADELEYİ BİZ KAZANACAĞIZ’

“Biz de bu ülkenin anti emperyalist gençleri olarak bu görevi yerine getirmekte kararlıyız” diyen Akkaya, şöyle konuştu: “Bizim emperyalizmle derdimiz sadece iki geminin geçişinden ibaret değildir. Emperyalizm tekeller ve savaş demektir, emperyalizm sömürü ve yoksulluk demektir, emperyalizm ırkçılık ve gericilik demektir, emperyalizm polis copu ve ABD üssü demektir, emperyalizm doğa ve kent yağması demektir... Buradan, Denizlerin 6. Filoyu denize döktüğü yerden bir kez daha ilan ediyoruz: Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı verdiğimiz bu mücadelede kazanan biz olacağız.”

Eylemi organize eden gençlik örgütleri: FKF, Sol-Genç, Devrimci İşçi Partili Öğrenciler, Devrimci Gençlik Dernekleri, Sosyalist Devrimci Gençlik, TKH Gençliği.