Gençlik örgütleri, siyasi soykırıma karşı buluştu

Ankara’daki gençlik örgütleri, siyasi soykırıma tepki göstererek, "Geri adım atmayacak, tutuklama terörüne boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Ankara’daki gençlik örgütleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi Nevroz Gülen'in tutuklanmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

SES Ankara Şubesi'nde yapılan toplantıda salona “Gençlik tutuklama terörüne buyun eğmeyecek. Newroz

Gülen'e özgürlük” pankartı asıldı.

Gençlik örgütleri adına ortak basın metnini okuyan Selim Doğan, “Ankara’da polis özel olarak gençlik

mücadelesini hedef almakta, gençliği sindirmek ve korkutmak için her türlü yolu denemektedir” dedi.

Doğan, Ankara’da bulunan gençlik örgütü üyesi onlarca kişiye daha önce ajanlık dayatıldığını anımsatarak, şöyle dedi: “Gençliğe yönelik gerçekleştirilen operasyonlar, gençliğin örgütlü mücadelesini hedef almaktadır. Ankara polisi, bu operasyonla gençliğin birleşik mücadelesini engelleme niyetindedir. Polis gözaltı, tehdit ve tutuklama yoluyla gençliği sindirmeyi, korku dalgası yaratmayı hedeflediği için bu yöntemi bilerek seçmiştir. Bu politikalarla gençlik kriminalize edilmeye çalışılmaktadır."

'BİRİMİZ BİLE DİZ ÇÖKMEYECEK'

Gençlik örgütlerinin baskılara karşı ortak mücadeleyi büyüttüğüne dikkat çeken Doğan, şu ifadeleri kullandı:

“Bizler sırtını sıvazlayıp karşımıza çıkardığınız faşist çetelerin tüm saldırılarına rağmen her koşulda üniversiteyi savunanlarız. Bizler her türlü gözaltı, tutuklama, işkence, kaçırma, ajanlaştırma uygulamalarına karşı bir kez bile geri adım atmayanlarız. Bugüne kadar onlarca kez gözaltına aldınız, tutukladınız birimiz bile geri adım atmadık. Aylardır Ankara’da mücadele eden neredeyse herkese ajanlık dayatıyorsunuz, birimiz bile karşınızda diz çökmedik."

'BİRLEŞİK MÜCADELE BÜYÜYECEK'

Birleşik mücadelenin daha da büyütüleceğini dile getiren Doğan, “Bizler Ankara'daki gençlik örgütleri olarak HDP ve HDK Gençlik Meclisinde faaliyet yoldaşlarımızın yanındayız. Bu operasyonlara örgütlü, birleşik mücadeleyi daha da büyüterek cevap vereceğiz. Devrimcileri gözaltılarla, tutuklamalarla sindiremezsiniz, kaybedeceksiniz” dedi.

Toplantıda konuşan, 27 Kasım'daki ev baskınlarında gözaltına alınanlardan Tunahan Gözlügöl, “Bizi sindirmek için çabalıyorlar. 25 Kasım yapılan bir asılsız ihbar ile bizi gözaltına aldılar. İhbarın kimin tarafından yapıldığı, bizi gözaltına almak için oluşturulan bir ihbar olduğunu biliyoruz. Gençlik her geçen gün büyüyor bu baskı mekanizmaları bizi mücadeleden geri durduramayacaklar. Arkadaşımız Nevroz tutuklandı, cezaevine gidene kadar da morali yükseltti. Berxwedan Jiyanê (Direnmek Yaşamaktır)” dedi.

Yeni Demokrat Gençlik üyesi Deniz Akbıyık da şu mesajı verdi: “Gençliğin mücadelesinin büyümesi iktidarı korkutuyor. Gözaltına alma, tutuklama ile mücadelemizi sindirmeye çalışıyorlar. Ama bir adım geri atmadık, atmayacağız."