Gerilla Çelê’de işgalcilerin içine sızdı: 4 Türk askeri öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Çelê'de işgalci Türk ordusunun içine sızarak bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde biri grup komutanı olmak üzere 4 Türk askeri öldürüldü, 1 silaha da el konuldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 30 Mayıs günü Şehit Ronya ve Şehit Bager Devrimci Hamlesi kapsamında gerillaların işgalci TC ordusuna yönelik etkili eylemler düzenlediğini belirtti. Eylemlerin ayrıntılarını açıklayan HPG, “işgalci TC ordusu bir süredir Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Tepê Hakan alanında mevziler yapmaktadır. Güçlerimiz bu tepenin güvenliğini sağlamaya çalışan askerleri uzun bir süre denetim altına alarak 30 Mayıs günü saat 11.45’te bu düşman birliklerini hedeflemiştir. Düşman birlikleri içine kadar sızarak ilerleyen güçlerimiz, yakın mesafeden düşman askerlerini etkili bir şekilde vurmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemde biri grup komutanı olmak üzere toplam 4 düşman askeri öldürmüş ve 1 düşman askeri de yaralanmıştır. Ayrıca güçlerimiz, ölen askerlerin üzerine kadar giderek düşmana ait 1 adet MPT-76 piyade silahına el koyarken, 1 düşman silahını da imha etmişlerdir. Eylem ardından ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır.

Güçlerimiz bu eylem ile eş zamanlı olarak Koordine Tepesi’ni de hedeflemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ise ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Bu eylemleri düzenleyen birliklerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır” dedi.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara da yer verildi:

“İşgalci TC ordusu 13 ile 18 Mayıs tarihleri arasında Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesinde geniş kapsamlı operasyon gerçekleştirmiştir. 17 Mayıs günü işgalci TC ordusu alana yönelik bombardımanlar gerçekleştirmiş ve bu bombardımanlarda 1 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşıcaktır.

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 30 Mayıs günü saat 11.50 ve 21.20’da Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Tepê Sor alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”