Gerilla alanlarında İHA ve savaş uçağı hareketliliği
Gerilla alanlarında İHA ve savaş uçağı hareketliliği
Gerilla alanlarında İHA ve savaş uçağı hareketliliği
Türk ordusuna ait inansız hava araçları Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin, Zap ile Haftanin üzerinde keşif uçuşları yaptı. Dün ise Türk ordusu Haftanin sınır hattındaki Tepê Vacip, Tepê Çete’den bir operasyon başlattı. Operasyon gücüne gerilla güçleri ağır silahlarla uyarı ateşi açması üzerine, operasyon geri çekildi.
Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Türk ordusuna ait insansız hava araçlarının Avaşin alanına bağlı Şehit Gafur, Şûkê mıntıkaları üzerinde keşif uçuşu yaptığını belirtti.
Yine dün saat 16:30 ile bugün saat 02:00 arasında Zap bölgesi üzerinde keşif uçuşları yapılırken, belli aralıklarla savaş uçaklarının hareketliliği de yaşandı. HPG BİM, bu hava hareketliliğinin yanı sıra sınır hattındaki Eriş Karakolu’nun Tepê Xedebol alanına yönelik havanlarla bir bombardıman gerçekleştirdiğini de kaydetti.
6 Şubat günü saat 10:00-11:00 arasında Haftanin sınır hattındaki gerilla alanlarına yönelik Türk ordusunun denetiminde olan Tepê Vacip ve Teşê Çete’den bir operasyon başlatıldığını da kaydeden HPG BİM “Bu operasyonel harekete gerilla güçlerimiz ağır silahlarla uyarı ateşi açmış ve bunun sonucunda da operasyon geri çekilmiştir. Saat 11:00 - 16:00 arasında ise TC ordusu denetiminde olan Maymun tepesinden Şehit Kendal, Şehit Rênas, Deryê Davetîya, Girê Nêrîya mıntıkalarına yönelik obüs, Tank ve diğer ağır silahlarla yoğun bir bombardıman gerçekleştirilmiştir. Yine aynı gün Maymun tepesinden saat 10:00 - 11:00 arasında Boxaza PKK, saat 15:00 - 16:00 arasında Kuru Ağaç ve Kato Silo alanlarını ve gece saatlerine kadar aralıklarda bu alanlar ağır silahlarla rastgele taranmıştır” dedi.
Açıklamada 6 Şubat günü saat 14:00 ile 7 Şubat günü saat 08:00 arasında Şehit Kendal, Şehit Rênas, Deryê Davetiya, Girê Nêrîya, Sınır hattı, Boxaza PKK, Kuru Ağaç ve Kato Silo alanları üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları yaptığını belirtti. 7 Şubat günü saat 04:00 - 05:00 arasında aynı alanlar üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşandığını da kaydetti.