Graz’da PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı

Graz’da PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı

PKK’nin 36. kuruluş yıldönümü Avusturya’nın Graz kentinde bir gece ile kutlandı. Çok sayıda Kürdistanlının katıldığı gece saat 15:00’da Graz Düğün Salonu’nda özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Kutlamanın yapıldığı salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Mazlum Doğun ve Paris’te 9 Ocak günü katledilen 3 Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in fotoğraflarının yanı sıra, Kürtçe, “Kobanê direnişi insanlığın direnişidir” pankartı asıldı.

Gecede Graz Kürt Toplum Merkezi adına bir konuşma da yapıldı. PKK’nin 36. kuruluş yıldönümünün selamlandığı konuşmada, 1978’de kurulan PKK’nin bugün artık yenilmeyecek bir güç haline geldiği Şengal, Kobanê direnişinde bir kez daha ortaya çıktığı belirtildi. Konuşmada PKK’nin Ortadoğu barışının garantörü olduğunun da altı çizildi.

Gecede KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın, PKK’nin 36. Kuruluş yıl dönümüne ilişkin yaptığı konuşma sinevizyon olarak izlendi.

Hozan Cömert, Çetin Oraner, Hozan Eylem, Binewş, Weger Baran, Koma Dem sahne aldı.

Gece zılgıtların eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.