Ölüm orucundaki Gökçek ve Bölek için eylem

Grup Yorum ve Tutsaklarla Dayanışma, ölüm orucundaki İbrahim Gökçek ve Helin Bölek için hastane önünde, "Başlarına bir şey gelirse sorumlusu AKP'dir" diye uyardı.

Devlet baskısına karşı ölüm orucunda olan Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek ve Helin Bölek, polis baskınıyla götürüldükleri Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde başlatılan nöbet 6. gününde. Hastane önünde Grup Yorum ve Tutsaklarla Dayanışma üyeleri açıklama yaptı.

Çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi partinin katıldığı eylemde açıklamayı okuyan Grup Yorum üyesi Dilan Ekin, adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan Mustafa Koçak'a zorla müdahale edildiğine dikkat çekti. Ekin, "Yapılan düpedüz cinayettir, katletme çabasıdır. Mustafa günah keçisi olmayı reddetmiş ve onurunu korumuştur" dedi.

'TEK İSTEKLERİ ÖZGÜR SANAT YAPMAK'

"Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek ise burada, zorla müdahale tehdidiyle beş gündür rehin tutuluyor" diyen Ekin, şöyle konuştu:

“Arkadaşımız İbrahim 272, Helin ise 269 gündür ölüm orucunda. Tek istedikleri özgürce sanat yapmak. Taleplerimiz çok açık ve net; kültür merkezimiz basılmasın, konser yasakları kaldırılsın, terör listeleri kaldırılsın, tutsak olan arkadaşlarımız bırakılsın ve hakkımızda açılan tüm hukuksuz davalar düşürülsün.”

DUYARLILIK ÇAĞRISI

İbrahim Gökçek’in babası Ahmet Gökçek, oğlunun derhal bu hastaneden çıkmak ve direnişini Küçük Armutlu’da sürdürmek istediğini ve bu hususta herkesin duyarlı olmaya çağırdığını söyledi.

Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi de "Sizi burada yalnız bırakmayacağız, alacağız" mesajını verdi.

'SORUMLU AKP OLUR'

TAYAD'lı Aileler adına söz alan Hasan Basri Yıldız ise "Tutuldukları bölümün tuvaletlerinde deterjan bile yok" dedi. Yıldız, Grup Yorum üyelerinin başına gelebilecek her türlü olumsuzluktan AKP iktidarının sorumlu olacağının altını çizdi.